Nové menu – přijďte ochutnat

Po půlroce od otevření jsme pro vás připravili nové menu.

Oblíbené evergreeny samozřejmě zůstávají – Carpacio, Pastrami, burger, tatarák a další.

Nabídku steaků jsme se pro vás snažili zjednodušit. Máte tedy výběr z osmi druhů masa. Steak Vám připravíme na vaše přání a podle váhy, kterou si sami určíte. Na výběr máte z těchto druhů: RUMP STEAK, STRIPLOIN STEAK, RIB EYE STEAK, STEAK Z HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ, PICANHA, MAMINHA, VACIO GRANDE a FLANK STEAK.

Dále jsme pro vás připravili i několik novinek jako například FILET MIGNON S RESTOVANÝMI PIMENTOS DE PADRON, PICANHA V KORIANDROVÉM PESTU s domácími hranolky nebo SVÍČKOVÁ PEČENÁ NA JEHLE V PARMEZÁNU s restovanou zeleninou.

Těšíme se, že vám nové menu udělá radost.

BEEF BAR, maso jako umění.

DĚKUJEME VÁM za pozitivní recenze BEEF BARU

Velice nás těší, že si BEEF BAR vede skvěle v recenzích na Tripadvisoru (4,5 z 5), Facebooku (4,8 z 5) a Google (4,8, z 5).

A co nás naši zákazníci napsali?:

Google:Only to recomend. Experienced chef knowing how prepare Argentina Meat. Always satisfied.“

„Great place. Elegant. Modern. Extremely good food. Honest prices.“

Facebook:Jednoduché, moderní bistro s otevřenou kuchyní. Podle mě je to přesně to, co lidi v dnešní chtějí. Ikdyž chybělo mi o trochu víc normálních stolů, kde se dá pohodlně sedět, namísto „stoliček a pultů“. Pokud nechcete velkou večeři, ani steak z grilu (mimochodem vyborný je maminha steak na med-rare, přesně jak to má být a k tomu zeleninka), je v nabídce i tapas na share, třeba s drahou polovičkou. Na závěr bych rád pochválil i obsluhu, která je velice dobře informovaná o nabídce, profesionální a usměvavá. Jsem taky z oboru, a proto si těchto věcí dost všímám.“

 „Velice příjemný interiér vás zaujme hned na počátku. Následuje milá a vstřícná obsluha, která vám poradí s výběrem z výborných vín a masa. Steaky jsou úžasné . Měli jsme takovou menší ochutnávku a jako přílohu domácí chléb a restovanou zeleninu. Určitě půjdeme znovu.“

Tripadvisor: 

Výborný gastronomický zážitek za cenu odpovídající kvalitě „Příjemné stylové prostředí, nekuřácké, s milou a přiměřeně aktivní obsluhou. Jídlo po objednání bylo celkem rychle připravené, maso výborně upravené, přesně dle přání hostů.“

 Bez chybičky „Na základě recenze v tisku jsme vyrazili na návštěvu a po delší době to byl první nově otevřený podnik v Praze, kde jsme nenašli chybičku. Ve vedru jsme ochutnali pouze předkrmy a menší jídla, ale vše bylo z velmi kvalitních surovin, žádné zběsilé kombinace, výborná prezentace. Interiér nepřeplácaný, lehce industriální, ale s citem. Pivo Matuška skvěle ošetřené, velmi dobré rozlévané…“

 DĚKUJEME VÁM!

BEEF BAR….. příběh o jedné životní cestě za splněným snem

Kdy začal? Toť otázka…ale pojďme se podívat jak křižovatka, jak je historicky nazývána ulice Na Perštýně, překřížila cestu Petrovi Lávičkovi…a že to vezmeme pěkně poctivě od podlahy……od podlahy BEEF BARu.

Google by to viděl pod klíčovými slovy asi takhle…Petr Lávička, Na Perštýně, Pastrami, uruguayské hovězí maso a víno a pivo Matuška. Tak to vyzkoušejme…..

BEEF BAR Story…

V 16. století vzniká název ulice Na Perštejně, který je odvozen od domu, který vlastnil Jiřík Kasík z Perštejna. V 19. století získal název dnešní podobu Na Perštýně. V polovině 19. století ulici proslavila kavárna Union, kterou navštěvovali významné osobnosti Alois Jirásek, Mikoláš Aleš, Antonín Dvořák či Josef Václav Sládek. Vkládáme příběh Pastrami, které na konci 19. století, přinesli do Spojených států židovští přistěhovalci z východní Evropy, historické prameny mluví o původu z Rumunska. Zejména v New Yorku se hovězí pastrami stalo oblíbeným košer jídlem. Dalším pojítkem k našemu příběhu je, že v roce 1828 vzniká Urugayská republika. O panu Lávičkovi a pivu Matuška se nedochovali žádné historické prameny.

20.století ulice Na Perštýně není podrobně zmapováno, ale pamětníci by mohli vyprávět, jak se tato ulice měnila pod vlivem historických událostí. Odhadujeme, že pastrami v USA nabírá na oblíbenosti a dostává se pomalu do dalších zemí. Uruguay se zmítá v politických a ekonomických problémech. Ale v Čechách dochází k zásadním událostem… objevují se první zmínky o panu Lávičkovi a jeho začátcích, kdy se seznamuje s hovězím masem a víny, které se mu stali osudným. Jak sám říká:

„Koncem 90. let nám němečtí partneři nabídli uruguayské maso ke koupi a to byl začátek. Nejen podnikání, ale také velké lásky. Uruguayské hovězí bylo vynikající a tak jsme začali hledat cesty, jak jej dovážet do České republiky bez prostředníka a mít tak kontrolu nad jeho kvalitou. Nejdříve to vypadalo dost beznadějně, ale nakonec se nám podařilo díky uruguayskému velvyslanci v Praze navázat bližší kontakty s uruguayskými zpracovateli masa a měli jsme vyhráno.“

A že to byla výhra nejen podnikatelská, ale i životní láska, dokazuje otevření BEEF BARu v červnu 2016.

Vraťme se ale ještě k faktům, v roce 2009 je založen pivovar Matuška, jehož pivo můžete ochutnat právě v BEEF BARu. Ulice Na Perštýně stále patří ke křižovatce ulic v centru Prahy a podmanivé a křehké chuti uruguayského hovězího masa a vína od pana Lávičky, podléhají fajnšmekři nejen celé Prahy. BEEF BAR je zkrátka splněním jednoho velkého snu, který nyní bude bavit všechny, kteří jej navštíví.

A co by na to řekl Jiřík Kasík z Perštejna či Antonín Dvořák? Můžeme jen hádat. Každopádně vy máte nyní možnost BEEF BAR Story psát s námi.

Pokračování příště……

Pro fanoušky domácího grilování je uruguayské hovězí maso z BEEF BARu správná volba

Blíží se návštěva přátel či rodinná oslava? Nebo si prostě chcete ugrilovat něco výjimečného? Uruguayské hovězí maso z BEEF BARu si zamilují všichni, kdo ho ochutnají. Přijďte k nám do BEEF BARu, Na Perštýně 10, kde na Vás čeká čerstvé hovězí maso, argentinská vína a další delikatesy, na kterých si excelentně pochutnají Vaši přátelé či rodina.

Nemůžete se dostavit sami? Nevadí, kontaktujte nás na 224 267 388 nebo kontakt@beefbar.cz a delikatesy dorazí k Vám!

Budete na domácí grilovačce za hvězdy! A všichni Vás budou milovat!

Seznamte se s Pastrami….

Pastrami – jak to začalo?

Pastrami, jehož základem je hovězí maso, jsme si zamilovali při prvním ochutnání a hned jsme věděli, že to je lahůdka, do které se zamilujete i vy, stejně tak jako jí milují obyvatelé New Yorku a dalších světových měst. Pastrami totiž proslavila v New Yorku židovská komunita z Besarábie a Rumunska, která jej v pouličních bistrech nabízela od poloviny 19. století. A nyní si můžete na výtečném pastrami pochutnat i vy v BEEF BARu.

Pastrami – jak se připravuje?

Pastrami vyžaduje speciální přípravu masa. Žádná z fází se nedá uspěchat a věřte, že výsledek pak stojí opravdu za to.

Hovězí hrudí se nejprve marinuje ve směsi koření a bylin. Pak se udí na tvrdém dřevě. Třetí fází přípravy lahodných plátků spočívá v tepelné úpravě – maso se vaří nebo připravuje v páře. Díky všem třem způsobům získáte delikatesu – velmi jemné a lahodné uzené, které se krájí na tenké plátky a v sendviči se obvykle chuťově propojí s kysaným zelím, kyselou okurkou a hořčicí.

Pastrami – tuto lahůdku si rychle oblíbíte

Ochutnali jste za svůj život mnoho delikates? Tak věřte, že pastrami bude patřit mezi ně. Najdete v něm požitek a výborné jídlo v jednom. Je to výsledek kuchařského umění a navíc lahodně zasytí v době oběda či přátelské večeře. Ve spojení s argentinským vínem se budete nad směsí neodolatelných chutí jenom rozplývat.

MASO JAKO UMĚNÍ!

Denní menu!

Připravili jsme pro vás novinku v podobě poledních menu.
Denní nabídka platí v době 11:30 – 15:00.

Přijďte k nám na lehký letní oběd.

 

Prohlédněte si to u nás!

Chtěli byste se k nám vypravit?
A chcete vidět jak to u nás vypadá?
Nebo si chcete vybrat stůl?
A nechce se vám od počítače?

To přece není problém!

 

Přidej se k nám !

Do našeho příjemného kolektivu přijmeme další posily.

Rádi uvítáme šikovné ruce a dobrou náladu jak na obsluhu v restauraci tak do bistra a prodejny.

  • Baví tě dobré maso a delikatesy z jižní Ameriky?
  • Pracuješ rád na příjemném místě?
  • Umíš cizí jazyky?
  • Máš zkušenosti a nápady?

Prohlédni si naše stránky a recenze na TripAdvisor a přijd se k nám podívat.

Kontakt: manager@beefbar.cz.

Těšíme se na Tebe!

BEEF BAR uspořádal otevírací party!

Ve středu 22. června jsme uspořádali v BEEF BARu otevírací party, na které měli pozvaní možnost ochutnat speciality jihoamerické kuchyně z uruguayského hovězího masa a argentinská vína. Více než 80 hostů mělo možnost nejen degustovat výborná vína, ale také si vybrat z menu BEEF BARu a ochutnat tak pastrami, steaky, empanadas, tatarák nebo klobásky chorizo. Mezi pozvanými nechyběli nejbližší přátelé a známí. Všem děkujeme za návštěvu a těšíme se na návštěvě v BEEF BARu!

MASO JAKO UMĚNÍ!

 

BEEF BAR připravil ochutnávku vín pro přehlídku Natali Ruden

Je nám ctí, že jsme 9. června mohli připravit pro návštěvníky módní přehlídky Natali Ruden ochutnávku exkluzivních vín z uruguayského vinařství Pisano. Tato vína jsou vrcholem umění bratří Pisánů, kteří se právem řadí mezí nejlepší vinaře světa. Nejen tato vína, ale i z dalších rodinných vinařství z Argentiny a Uruguaye – vinařství Goyenechea (San Rafael), Fabre Montmayou (Mendoza, Rio Negro) a Humberto Canale (Rio Negro) – můžete ochutnat v BEEF BARu.

Zamilujte se do našich vín!