Petr Lávička: Jak jsme se inspirovali v Uruguayi a Argentině

Uruguay a Argentinu znám díky podnikání již přes dvacet let. Jezdili jsme tam a poznávali místní gastronomii a ojedinělou chuť masa. S tím vznikla i idea otevřít steak house i v Praze na základě zkušeností z jižní Ameriky, tedy podávání čistého masa se solí a pepřem připravené na otevřeném grilu a další jihoamerické speciality jako empanadas, chimichuri či salsa.

Po celou dobu spolupracujeme v jižní Americe s jednou osobou, která maso pro nás zajišťuje. Nejdříve to bylo z oblasti Colonia a v současnosti vozíme ze závodu Mirea z oblasti San Chasinto.

Vína dovážíme z Argentiny ze sklepů Pisano z oblasti Progresso a dále z oblasti Mendosy a Patagonie, sklepy Fabre Montmayou Phebus, Humberto CanaleGoyenechea.

Poznal jsem, jak chuťově skvělé ladí kvalitní maso s argentinskými víny, a proto jsme se rozhodli začít i v u nás v Čechách. Vlastně jsme byli úplně první, kteří dodávali maso do Čech po roce 1990 a do dneška jsme jediný přímí dovozci.

jižní Americe jsem byl několikrát v rámci pracovních cest, poprvé s českými veterináři, aby se vůbec získalo povolení dovážet do České republiky a poté v roce 1999 jsem se dohodl na přímých dovozech. Několikrát jsem také navštívil přímo obchodní partnery.

Nejvíce mě zaujala hospoda v Montevideu, Mercado del Puerto. Je to restaurace ve starém v přístavu, kam chodí celé Montevideo. Celkově je zde velké množství restaurací a stánků, kde se připravuje maso na obrovských grilech.

A aby BEEF BAR byl co nejvíce autentický, posbíral jsem si recepty našich partnerů. Vše se dá ochutnat, včetně vín, v naší restauraci BEEF BAR. Musím říci, že jižní Amerika mě opravdu chytla za srdce a jsem rád, že mohu realizovat svůj sen.

  

      

    

 

   

   

  

     

   

Nezařazené